Dakwerken

Daktimmer, pannen daken, leien daken, platte daken en groendaken, gevelbekleding, Velux dakvensters, dakgoten en hanggoten, isolatiewerken en dakisolatie, koepels op platte daken, ...

Onze diensten

Daktimmer

Geen goed dak zonder goed schrijnwerk: de timmerwerken, gordingen en kepers of spanten. Ook dat is een vak op zich en daar hebben wij de vakmannen voor in huis. 

We doen dit zowel voor nieuwbouw als bij renovatie.

Meer weten over daktimmer?

Pannen daken

De meest bekende vorm van dakbedekking: dakpannen! 

We onderscheiden 2 soorten dakpannen: keramische dakpannen (kleipannen) of betonpannen.  

Betonpannen zijn doorgaans iets goedkoper dan pannen in gebakken aarde, maar in kleipannen heb je veel meer keuzemogelijkheden qua vorm, formaat en kleur.

De belangrijkste functie van dakpannen is de waterdichtheid. Alle dakpannen vandaag op de markt hebben een kwaliteitsgarantie van 30 jaar op vorstbestendigheid, maar gaan doorgaans veel langer mee. 

Meer weten over pannen daken?

Leien daken

Het plaatsen van leien op een hellend dak is een uitdagende klus, maar gelukkig eentje waar wij wel raad mee weten.

Bij leien onderscheiden we kunstleien en natuurleien. In beide producten heb je de keuze uit verschillende formaten.

Natuurleien zijn tijdloos en toepasbaar op elke stijl van woningen. Ze zijn bestand tegen de meeste weersomstandigheden en blijven mooi en kleurvast.

Het is een duurzaam product, maar ook duur omdat het proces vrij arbeidsintensief is.

Meer weten over leien daken?

Platte daken en groendaken

Platte daken zijn tegenwoordig populair. Ze sluiten aan bij de moderne bouwstijl van de hedendaagse architectuur en ze zijn ideaal voor een hoog rendement bij het plaatsen van zonnepanelen. 

Wij plaatsen voornamelijk EPDM of roofing. EPDM is kwalitatief iets beter, heeft een langere levensduur, vergt zo goed als geen onderhoud, maar is ook iets duurder. Roofing is in vergelijking met EPDM iets goedkoper, is niet zo weersgevoelig, maar heeft wel een iets kortere levensduur. 

Of het milieurvriendelijke alternatief: een groendak? Een groendak kan bedekt zijn met bepaalde soorten vegetatie, zoals planten, vetplanten, kruiden en grassen. Een volledig eigen daktuin dus, met ook nog voldoende drainage.

Ongeacht de keuze van het materiaal is de correcte plaatsing het allerbelangrijkste.

Meer weten over platte daken?

Gevelbekleding

’t Oog wil ook wat! Gevelbekleding beschermt het skelet van je woning, maar draagt ook zijn steentje bij aan de uitstraling van de woning. Bij ons kan je terecht voor uw gevelbekleding en dit binnen elk budget.

Wij kunnen uw gevel bekleden met allerlei materialen: hout, zink, kunstleien van Eternit, PVC planchetten in RAL-kleur naar keuze, Ecopanelen, … Zowat alles is mogelijk.

En bovendien is dit de ideale kans om uw gevel te isoleren, voordelig voor je energiefactuur!

Wij garanderen een perfecte aansluiting van uw hellend/plat dak.

Meer weten over gevelbekleding?

Zinkwerken

Er zijn maar weinig materialen die er zo stijlvol uitzien, zo sterk zijn en tegelijkertijd zo gebruiksvriendelijk zijn als zink. 

Wij kunnen veel met zink: een volledig dak in zink, gevelbekleding, zinken dakgoten of regenpijpen, … 

Meer weten over zinkwerken?

Velux® dakvensters

U houdt van veel licht in uw interieur of zolder? Dakvensters zorgen voor daglicht en verse lucht, een absolute must voor een gezond binnenklimaat.

Voor zowel hellande als platte daken kiezen wij steevast voor Velux, simpelweg omwille van de topkwaliteit

Meer weten over Velux® dakvensters?

Dakgoten en hanggoten

Doe een beroep op ons voor het plaatsen van goten en afvoeren in zink of koper. Dit zowel in nieuwbouw als renovatie. We onderscheiden hanggoten en bakgoten.

Hanggoten zijn geprefabriceerde goten die bevestigd worden met goothaken. Ze kunnen uit diverse materialen bestaan: zink, gepatineerde zink, koper, polyester, pvc of aluminium.

Een bakgoot is een type dakgoot dat instaat voor de waterafvoer van het dak. Het is de meest traditionele vorm van een goot, met een rechthoekige vorm en platte bodem. De bakgoten worden aan de buitenkant bekleed, zodat de stijl van de woning gerespecteerd blijft. 

Meer weten over dakgoten en hanggoten?

Isolatiewerken en dakisolatie

We moeten u wellicht niet vertellen hoe belangrijk goed isoleren van een woning is?!

Warmte stijgt, dus is het logisch dat er via het dak de meeste warmte ontsnapt uit de woning. Het isoleren van het dak is dus prioriteit nummer 1. 

Wij hechten hier dan ook veel belang aan en plaatsen dakisolatie volgens de opgelegde isolatienormen en volgens de regels van de kunst.

Welke materialen en technieken er gebruikt worden, hangt af van uw specifieke voorkeuren en dakconstructie. Wij helpen u bij het vinden van de gepaste isolatie en diktes voor uw aanstaande dak- of gevelwerken

Meer weten over isolatiewerken en dakisolatie?

Koepels op platte daken

Koepels zijn ideaal om woningen met platte daken te voorzien van extra licht. Die extra lichtinval zorgt niet alleen voor een aangename sfeer in huis, het laat jouw woning ook groter lijken. Een koepel is verkrijgbaar in verschillende materialen, vormen, kleuren, afmetingen.

Meer weten over koepels op platte daken?

Op zoek naar een vakman voor uw dakwerken?

Dakwerken Janssens Tony zit al meer dan 25 jaar in het vak.